Produksjonsprosess

Produksjonsprosessen er en lang og avansert prosess basert på gamle tradisjoner i kombinasjon med moderne utstyr.

Basert på lang erfaring har vi stiftet nære samarbeid med flere råstoffleverandører som sikrer oss tilgang til det beste råstoffet. Mesteparten blir fisket i kalde farvann i Nord-Atlanteren og ankommer våre anlegg vanligvis i frossen tilstand. Ved frossen tilstand blir fisken tinet på en skånsom måte som er nøye overvåket og kontrollert av høy teknologisk utstyr for å beholde den optimale kvaliteten.

 

          

 

 

Flekking er uttrykket som blir brukt for prosessen hvor fisken deles helt ned til sporen og mesteparten (2/3-deler) av ryggbenet fjernes. Fisken blir brettet ut og den velkjente ”trekant” formen oppnås, dette er nødvendig for å sikre et tilfredstillende saltopptak i fisken. Deretter legges fisken lagvis i saltkar og riktig mengde salt støres mellom lagene. Når saltkarene er fullagt blir de satt til modning i minimum tre uker for å oppnå den riktige og karakeristiske smaken.

 

 

   

 Etter modning blir saltkarene tømt og fisken blir stablet på paller, sortert etter riktig størrelse og saltet på nytt. Fisken står på paller i press i noen dager for å redusere vanninnholdet, og for å unngå forskjeller mellom fisken som ligger øverst og nederst blir pallen snudd.

 

 

                        
  Fremtil slutten av 1950-årene ble fisken tørket utendørs på berg og klipper, hvorav klippfisken har fått sitt navn. I dag er fisken tørket innendørs i våre store moderne tørke tunneller, som sikrer optimale tørkeforhold og jevn tørrhet nøye overvåket av vårt kvalifiserte personell og datateknikk. Behandlet på denne måten blir bare vanninnholdet moderet og fisken beholder alle sine verdifulle næringstoffer og smak. Tørketiden er normalt 3-5 døgn, varisajoner i tørketiden er grunnet fisk av ulikt råstoff, størrelse og ulike krav fra de forskjellige kunder og marked.

 

                              
                             Pakking er en viktig del av prosessen som er utført av våre meget kompetente medarbeidere som forstår riktig kvalitetsortering i kombinasjon med grader som foretar vektsortering av hver enkelt fisk. Vi har nylig installert et høg teknologisk scanning system som måler og vertifisere vanninnholdet i hver fisk.